Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μάθημα Μαγειρικής & Δείπνο 'Γεύσεις της Ιταλίας'

Στο μάθημα μαγειρικής της Wine Plus οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν αυθεντικές 'Γεύσεις της Ιταλίας'. Οδηγός θα είναι ο Pasqualino Lembo, ιδιοκτήτης των εστιατορίων Mare e Monti.

Οι Ρωμαίοι υπήρξαν πάντα ένας εξαιρετικά... διψασμένος λαός. Μετέφεραν το κρασί από τις κοντινές και τις απομακρυσμένες επαρχίες τους στη Ρώμη, την cita eterna. Στα 2.500 και πλέον χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, οι Ιταλοί διατήρησαν τις συνήθειες της οινοποσίας. Ο κάθε θερμόαιμος Λατίνος πίνει 60 λίτρα κρασιού τον χρόνο, τοποθετώντας τη χώρα του στη δεύτερη θέση της λίστας κατανάλωσης κρασιού.
Παρόμοια είναι η κατάσταση και με την ιταλική γαστρονομία. Είναι εκπληκτικό το ότι σε οποιαδήποτε σημείο της χώρας και να βρεθείς, οπουδήποτε και να καθίσεις, από το πανάκριβο, πολυτελές ρεστοράν του Μιλάνου, μέχρι την απλούστατη τρατορία στα χωριά του νότου, θα φας καλά και νόστιμα. Φυσικά, η σημερινή κουζίνα δεν έχει σχέση με εκείνη των Ρωμαίων προγόνων τους. Είναι σε γενικές γραμμές πιο απλή και, όπως οι υπόλοιπες μεσογειακές, στηρίζεται στη χρήση των φρέσκων υλικών.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δείπνο με το μενού του μαθήματος. Ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό, Τέλος η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα θα παρουσιάσει κρασιά.





source:opencalendar
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com



 

 

ΠΟΥ

  • Εστιατόριο Mare e Monti, Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

ΠΟΣO

  • Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311

ΠΟΤΕ

  • 10 Οκτωβρίου 2011


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...