Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Yann Tiersen στην Ελλάδα


Ενας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συνθέτες γνωστός για τη μουσική που έγραψε για την ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ 'Αμελί', έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Skyline Tour.
Ο Tiersen θεωρείται άξιος διάδοχος συνθετών όπως οι Nino Rota, Nicola Piovani, Eric Satie ενώ έχει επηρεαστεί από τα σημαντικότερα κινήματα της σύγχρονης λυρικής μουσικής καταφέρνοντας να δημιουργήσει μία απολύτως προσωπική γραφή, υψηλής αισθητικής.
Ο γνωστός συνθέτης μετράει ήδη 6 studio άλμπουμ στην καριέρα του, αρκετές συμμετοχές, live albums και μόνο... 3 soundtracks (Amelie, Goodbye Lenin!, Tabarly). Στα πιο γνωστά από τα studio άλμπουμ του καταγράφεται το Les Retrouvailles που κυκλοφόρησε το 2005 και το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία – συνεργάστηκε δε σε αυτό με σπουδαίους καλλιτέχνες: Ελίζαμπεθ Φρέιζερ των Cocteau Twins, Τζέιν Μπίρκιν, Στιούαρτ Σταπλς των Tindersticks, Ντομινίκ A και Κριστόφ Μιοσέκ. Η μουσική του Τιερσέν για πολλά χρόνια είχε κοινό παρανομαστή τα μινιμαλιστικά μοτίβα, τη γαλλική κουλτούρα και τον ευρωπαϊκό αέρα. Στο τελευταίο του άλμπουμ ωστόσο το Dust Lane (2010) προχώρησε σε πιο καινοτόμους ήχους για τον ίδιο: post punk, ροκ, ambient, μινιμαλισμός και αγγλικός στίχος.
Το καινούργιο του άλμπουμ, το Skyline, κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου. Πρώτο single το Monuments ένα νεο-ψυχεδελικό κομμάτι που πιθανότατα να μας προϊδεάζει για τη μουσική του κατεύθυνση.



Opening act Nalyssa Green
17 Νοεμβρίου – Λάρισα – BOWLING CENTRE
18 Νοεμβρίου – Θεσσαλονίκη - PRINCIPAL
19 Νοεμβρίου – Αθήνα - FUZZ CLUB 

Fuzz Club, Αθήνα * Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη * Bowling Centre, Λάρισα

Τιμή εισιτηρίου: 35 € Προπώληση: Metropolis, Public, Ticket House, www.i-ticket.gr

17 -19 Νοεμβρίου 2011



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ street2310.blogspot.com


back home


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...